Gelir İdaresi Başkanlığı artık günümüz teknolojilerine uyarak hayatımızı kolaylaştıracak adımlar atmaktadır. İnternet üzerinden Vergi Ödemek, internet üzerinden dilekçe, beyenname göndermek gibi bir çok işlemi tek çatı altında topladı. Sizde interaktif vergi dairesinin kolaylıklarından faydalanmak için ivd.gib.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

İnteraktif Vergi Dairesinden Hangi İşlemleri Yapabilirim ?

  • Vergi Ödemeleri
  • Tebligat Görüntüleme
  • Borç Sorgulama
  • Vadesi Gelmiş/Geçmiş borçları görüntüleme
  • Ortak olduğum şirketleri listeleme
  • Vergi Yapılandırmaları
  • Beyanname Gönderme
  • Dilekçe Gönderme

Üstelik yukarıda saydığımız işlemler için saat, zaman ve mekan sınırlaması yoktur. 7/24 interaktif vergi dairesini kullanarak güvenli ve hızlıca işlem sağlayabilirsiniz. Sadece saat 24:00 ile 04:00 arasında ödeme işlemleri kapatılarak bankalar ile mutabakat yapılmaktadır. Bu saatlerin dışında kredi kartınız ile güvenli bir şekilde vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz.

 

İnteraktif Vergi Dairesinden Borcumu Nasıl Ödeyebilirim ?

Adımlar halinde vergi borcunuzu nasıl ödeyebileceğinizi adımları takip ederek işlem sağlayabilirsiniz.

 

Vergi Borcu Ödemek için İnteraktif Vergi Dairesine Giriş Yapma

Öncelikle giriş yapabilmek için 2 seçenek mevcuttur. 

 

İnternatif Vergi Dairesine Şifre ile Giriş Yapmak

Vergi dairesinden aldığınız şifre ve vergi kimlik numaranız ile interaktif vergi dairesine giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız ilk giriş yaptığınızda tanımladığınız mail adresine şifre sıfırlama bağlantısı gönderilebilir eğer böyle bir tanımlama yapmamanız durumunda tekrar vergi dairesine giderek sıfırlama işlemi yapmanız gerekiyor.

 

İnteraktif Vergi Daresine eDevlet-Turkiye.gov.tr ile Giriş Yapmak

Vergi dairesine gitmeden de interaktif vergi dairesine giriş yapabilirsiniz. edevlet bilgileriniz ile interaktif vergi dairesi bilgileri bir birine bağlanmaktadır. ivd.gib.gov.tr adresinde vergi kimlik no ve şifrenin altıda edevlet ile giriş yap seçeneğini kullanarak giriş yapın; eğer ilk defa giriş yapacaksınız sizden bilgilerinize erişmek için izin isteyecektir. İzin verdiğinizde sisteme girerek interaktif vergi dairesinin kolaylıklarından faydalanabilirsiniz.

 

İnteraktif Vergi Dairesinden Borcumu Nasıl Görebilirim ?

İnteraktif vergi dairesine 2 yöntemden birini seçerek giriş yaptıktan sonra ilk karşılama ekranında bizi borçlarımızın özet bilgileri karşılamaktadır. Orta bölümün ilk parçasında Vadesi geçmiş yani ödememiz gereken borçları, ikinci parçasında vadesi gelmemiş yani henüz ödeme tarihi geçmemiş borçlarımızı ve son üçüncü alanda ise toplam borcumuzu görebiliriz. Bu alanda sadece rakamsal olarak toplam borçlarımız görüntülenmektedir. Toplam borç alanında borcumuzun yazdığı alanın altındaki detay düğmesi (butonuna) tıklayarak borç detay ekranına geçelim.

 

İnteraktif Vergi Dairesinden Borcumu Kredi Kartı ile Nasıl Ödeyebilirim ?

Borç detay ekranına geçiş yaptıktan sonra karşımıza tüm borçlarımızın listelendiği ekran çıkmaktadır. Listede borcumuzun hangi vergi dairesine, borca ait makbuz numarasına, borcun türü, borcun vergi dilimi, eğer araca ait bir borçsa plakası, ödenecek tutarı ve vadesi geçmişse faiz tutarı listelenmektedir. Listeden bu detayların en sonunda “Öde” düğmesi (butonu)  basarak, eğer yapılandırmalı bir borcumuz varsa “Taksitle” veya “Defate” düğmeleri yapılandırmasız bir borç ödüyorsak direk borç özet ekranı açılacaktır. 

Borç detay ekranı açıldığından eğer yapılandırmalı bir borcu ödemek istiyorsak hangi taksiti ödemek istiyorsak onu seçerek, direkt borcu ödemek istiyorsak ta kendinden borç seçili gelecektir. Daha sonra “Öde” düğmesi (butonuna) basarak ödeme adımına geçiyoruz. Öde düğmesine basınca karşımıza bir onay penceresi gelecektir bu onay penceresine “Evet” diyerek işleme devam ediyoruz. 

Onay penceresine “Evet” dedikten sonra artık Kredi Kartı ile ödeme ekranı ile karşı karşıyayız. Burada kredi kartına ait numara, isim soy isim, son kullanma tarihi ve güvenlik numarası (cvv) numaralarını yazarak ilgili borcu ödemek için işlem yapılmaya başlanır. Bazı durumlarda kartımızı kabul etmeyebiliyor örnek vermek gerekirse banka kartı ile ödeme yapılamamaktadır bunun için kart bilgilerini yazdığımızda “Öde” düğmesi (butonu) açılması gerekiyor. Açıldıktan sonra düğmeye basarak işleme devam ediyoruz. Ödemeye bastıktan sonra yine karşımıza bir onay penceresi çıkmakta buradan da onayı verdikten sonra BTK tarafından zorunlu tutulan 3D Secure ( güvenli ödeme ) ekranına geçiş yapıyoruz.

3D Secure ekranı kredi kartımızın tanımlı olduğu hesaba ait cep telefonu numarasın 6 haneli şifre göndermesi ve bu şifreyi ekrana yazdığımız penceredir. Gelen SMS şifresini ekrana doğru bir şekilde yazdığımızda ödeme onaylanacaktır.  

 

İnteraktif Vergi Dairesinden Ödenen Borcun Makbuzunu Alma ?

Ödeme işlemleri tamamladıktan sonra ödemeye ait “Alındı” makbuzu ekranını görmekteyiz. Alındı makbuzunu indir seçeneğini kullanarak yapmış olduğumuz ödeme işlemine ait makbuz bilgisayarımıza PDF formatında kayıt edilir. İndirdiğimiz PDF ödeme makbuzunu Chrome, Adobe Reader veya diğer tarayıcıları kullanarak açabilir ve önizleme yapabiliriz.

İnteraktif vergi dairesinde ödeme yapmak dakikalar içerisinde çok kolay bir şekilde tamamlanmaktadır. Sizde internetten vergilerinizi kolay ve hızlıca ödemeyebilirsiniz.

 

İnteraktif Vergi Dairesinin Anlaşmalı Olduğu Bankalar Nelerdir ?

Anlaşmalı Banka İsimleri
Akbank T. A. Ş
Aktif Yatırım Bankası A. Ş.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Alternatifbank A.Ş.
Denizbank A.Ş.
QNB Finansbank A.Ş.
HSBC Bank A.Ş.
ING Bank A.Ş.
Kuveryt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Odea Bank A.Ş.
Şeker Bank. A.Ş.
T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Türkiye Ekonomi Bankası A.Ş.
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
Garanti BBVA Bankası A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Türkiye İş Bankas A.Ş.
Türkiye Vaktıflar Bankası A.Ş.
Yapı Kredi Bankası A.Ş.

Yukarıdaki bankalar ile Gelir İdaresi Başkanlığı anlaşmalıdır.

 

İnteraktif Vergi Dairesinin Kredi Kartı ile Ödenebilen Vergi Türleri Nelerdir;

 

Vergi isimleri
Yıllık Gelir Vergisi
Zirai Kazanç Gelir Vergisi
Gelir Vergisi Stopaj (Muhtasar)
Kurumlar Vergisi
Kurumlar Vergisi Stopaj
Basit Usülde Ticari Kazanç
Gerçek Usülde Katma Değer Vergisi
Hastılat Esaslı Katma Değer Vergisi (KDV4)
Gelir Geçici Vergisi
Kurum Geçici Vergisi
Diğer Ücretler
Katma Değer Vergisi Tevkifatlı
Gayrimenkul/menkul sermaye iradı, ücret, diğer kazanç ve irafardan kaynaklı gelir vergisi
Motorlu taşıtlar vergisi
Trafik idari para cezası
Karayolları taşıma idari para cezası
Geçiş ücreti ve idari para cezası
Diğer idari para cezaları
6183 sayılı kanun kapsamında yapılandırılmış borçlar
7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırılmış borçlar
Tapu harcı
Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı
Öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları
Pasaport harcı ve değerli kağıt bedeli
Sürücü harcı ve değerli kağıt bedeli
T.C. kimlik kart bedeli
Yurtdışına çıkış harıc
Göç İdaresi ikamet harcı
İkamet tezkeresi defter satış bedeli 
Tek giriş vize harcı
Ecrimisil Ödemeleri
Veraset ve intikal vergisi

Yukarıdaki tabloda belirtilen ve yeni gelen kanun ve vergilerde ödenebilmektedir. Listeyi belirli aralıklarla güncelleyerek size güncel bilgi sunmaktayız. 

İnteraktif Vergi Dairesinden Vergi Borcu Nasıl Ödenir ? Hakkında S.S.S.

Gelir İdaresi Başkanlığı artık günümüz teknolojilerine uyarak hayatımızı kolaylaştıracak adımlar atmaktadır. İnternet üzerinden Vergi Ödemek, internet üzerinden dilekçe, beyenname göndermek gibi bir çok işlemi tek çatı altında topladı. Sizde interaktif vergi dairesinin kolaylıklarından faydalanmak için ivd.gib.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Vergi Ödemeleri Tebligat Görüntüleme Borç Sorgulama Vadesi Gelmiş/Geçmiş borçları görüntüleme Ortak olduğum şirketleri listeleme Vergi Yapılandırmaları Beyanname Gönderme Dilekçe Gönderme
İnternatif Vergi Dairesine Şifre ile Giriş Yapmak Vergi dairesinden aldığınız şifre ve vergi kimlik numaranız ile interaktif vergi dairesine giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız ilk giriş yaptığınızda tanımladığınız mail adresine şifre sıfırlama bağlantısı gönderilebilir eğer böyle bir tanımlama yapmamanız durumunda tekrar vergi dairesine giderek sıfırlama işlemi yapmanız gerekiyor.

Tam bir araştırma ve eFatura uzmanı, okyanuslarda boğulmayı seven Sarı Kurt! Faturanın e kuşağında yaşamış ve belgelerle arası çok iyi kendisi bilgi ve birikimini eFatura entegrasyonu üzerinden sizler için paylaşma konusunda çok heyecanlı!

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum